Zjistili jsme, že používáte zastaralý prohlížeč. Prohlížeč Vám neumožní používat některé funkce. Aktualizovat prohlížeč

Visual assistant training

4 Výhody používání vizuální facilitace při školení

Jako účastník vzdělávacího kurzu se chcete ujistit, že z této zkušenosti vytěžíte maximum. Jedním ze způsobů, jak toho dosáhnout, je vybrat si školení, které zahrnuje vizuální facilitaci.

Účast na školení s vizuální facilitací má mnoho výhod. Zde jsou 4 hlavní:

1. Snadné porozumění

Výkresy se používají k objasnění složitých pojmů v systémech řízení. Díky tomu účastníci mnohem lépe zpracovávají a pamatují si informace. Použití nákresů snižuje složitost a ukazuje "širší obraz", což se ukázalo jako užitečné pro porozumění. To jim nesmírně pomáhá v procesu učení.

Například: Znázornění složitých pojmů
Příkladem může být použití nákresu pro znázornění modelu procesu, cyklu auditu nebo dokonce celé normy ISO, což účastníkům usnadní pochopení toho, jak takový koncept funguje, jak spolu jednotlivé části souvisí a jak tyto různé koncepty spolupracují při dosahování nestálého zlepšování.

2. Vytváření interakce

Vizuální facilitace zvyšuje interakci během školení, což zvyšuje zapojení a porozumění účastníků. Školitelé začínají s neúplnými výkresy, které doplňují společně s účastníkyÚčastníci jsou stimulováni ke zvládnutí látky téměř hravým způsobem. Interaktivním způsobem se tak obtížná a na modelech založená teorie stává jednoduchou, snadno zapamatovatelnou a dynamickou.

Například: Skupinové diskuse
Při školení systémů řízení s vizuální facilitací se při skupinových diskusích hledají souvislosti mezi jednotlivými odstavci norem ISO v myšlenkové mapě. Během těchto diskusí účastníci sdílejí své nápady a zkušenosti, společně řeší problémy a učí se z pohledu ostatních. K vizuálnímu zachycení výsledků a udržení soustředěnosti a zapojení všech se používají kresby na flipchartech.

3. Více lingvistické

Tím, že se na školeních věnujeme často zbytečně složitému jazyku a terminologii používané v systémech řízení, účastníci rozvíjejí a zlepšují své komunikační dovednosti. Vizuální facilitace pomáhá objasnit složité termíny a pojmy kombinací obrázků a jasného, stručného jazyka, díky čemuž se účastníci cítí při komunikaci o systémech řízení uvolněněji a efektivněji.

Například: Jasné vysvětlení terminologie a pojmů
Příkladem jazykového přínosu vizuální facilitace je použití jednoduchého a jasného jazyka k objasnění složitých termínů a pojmů. To může mít podobu slovní pavučiny, kde školitel jasně definuje klíčové termíny a pojmy ze systému řízení a znázorní je na obrázku. To pomáhá účastníkům lépe porozumět terminologii a umožňuje jim to efektivněji komunikovat o systémech řízení.

4. Větší přístupnost a inkluzivita

Pokud se zúčastníte školení s vizuální facilitací, můžete si být jisti, že materiál je prezentován způsobem, který je přístupný a inkluzivní pro všechny účastníky s různými styly učení.  Učení je posíleno kombinací poslechu, myšlení, mluvení a fyzické aktivity. Právě tento proces konstrukce a diskuse vytváří přehled a vhled, stejně jako v případě "obrázek řekne více než tisíc slov".

Vizuální facilitace je zkrátka zážitek a velmi kreativní metoda, která umožňuje, aby složitý materiál promluvil pozoruhodně efektivním, dynamickým a interaktivním způsobem. Absolvování kurzu vizuální facilitace je proto jedinečnou, zábavnou a cennou investicí do vašeho profesního rozvoje!

image28ze8.png

Jen několik příkladů zpětné vazby od předchozích účastníků na Trustpilot:

"Jedinečná metodika. Velmi se mi líbila metoda bez Powerpointu, ale s kresbami a aktivní účastí prostřednictvím pracovního sešitu. Dobrá rovnováha mezi přijímáním teorie/informací a přímým procvičováním s praxí."

"Nedávno jsme se zúčastnili školení HACCP na pokročilé úrovni s týmem odborníků na kvalitu. Školitel nás provedl velmi interaktivním a nikdy nenudícím školením se skvělými obrázky, nákresy, příklady a teorií. Úžasný zážitek."

"Absolvovali jsme dvoudenní školení interního auditora ISO 9001:2015. Bylo to zábavné a interaktivní školení, které kombinovalo teorii s praxí. Díky použití flipchartů bylo také originálnější a živější. Díky němu účastníci školení lépe pochopili požadavky ISO 9001 a důvody jejich existence. Vaší společnost vřele doporučuji!"

"Kompetentní a angažovaný lektor s velmi efektivním stylem výuky. Srozumitelné vysvětlení látky kurzu velmi neotřelou metodou pomocí ručně kreslených vizuálních pomůcek."

"Kurz vedoucího auditora ISO 9001 byl opravdu dobrý. Školitel používal pěkné kresby a různé dynamické skupinové úkoly k vysvětlení obsahu a udržení pozornosti účastníků."

Zjistěte více o našich tréninkových kurzech

Stiskněte enter nebo šipku pro hledání Stiskněte enter pro hledání

Ikona hledání

Hledáte?