Bezpečnost potravin a obalů

Standardizace v oblasti systémů řízení bezpečnosti potravin doznala v posledních letech velkého rozšíření, které souvisí s tlakem na zvyšování kvality a bezpečnosti potravin. V LRQA jsme se vždy snažili poskytovat služby, které znamenají konkurenční výhodu, a proto poskytujeme posouzení systému řízení bezpečnosti potravin podle většiny GFSI (Global Food Safety Initiative) schválených standardů, které otevírají možnosti pro významnější spolupráci s obchodními řetězci.

Certifikujeme podle standardů

Všechny standardy

BRC

BRC (British Retail Consortium) vytvořilo globální standard BRC Food ke stanovení jednotných pravidel, podle kterých se hodnotí organizace dodávající potraviny.

BRC IOP

Mezinárodní standard zahrnující výrobu, zpracování a další nakládání s obaly určenými pro přímý a nepřímý styk s výrobky určenými k balení potravinářských, kosmetických a hygienických produktů.

FSSC 22000

FSSC 22000 je ucelené certifikační schéma určené pro systém managementu bezpečnosti potravin. Schéma je založeno na globálním standardu ISO 22000 v kombinaci s příslušnou technickou specifikací pro výrobu potravin (ISO/TS 22002-1) či potravinovinových obalů (PAS 223).

HACCP

HACCP je mezinárodně uznávaná a strukturovaná metoda, která pomáhá společnostem v potravinářském řetězci identifikovat nebezpečí a předcházet rizikům v oblasti bezpečnosti potravin, případně řešit soulad s právními předpisy v daném odvětví.